OSTROVIT
5903933902944
Nowy produkt
200 g smak ananasowy
OstroVit KOLAGEN + VITAMIN C- stawy, ścięgna , mięśnie
Brak w magazynie 0 Szt. Szt.
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 3 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 3 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,30 zł.
OstroVit KOLAGEN + VITAMIN C
200 g smak ananasowy
OstroVit KOLAGEN + VITAMIN C- stawy, ścięgna , mięśnie
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Kolagen jest białkiem niezbędnym do budowy tkanki łącznej. Ma decydujący wpływ nie tylko na sprawność stawów, regenerację chrząstek stawowych, elastyczność ścięgien oraz wiązadeł ale również na wygląd i elastyczność skóry oraz odpowiednie jej nawilżenie odbudowę skóry odbudowę Organizm człowieka sam wytwarza i odbudowuje włókna kolagenowe. Z wiekiem proces ten jednak ulega zaburzeniu. Po 25. roku życia zmniejsza się zdolność organizmu do produkcji kolagenu. Im starszy organizm tym ma mniejsze możliwości produkcji kolagenu. Kolagen wymienia się w skórze, wątrobie, nerkach, kościach, gałce ocznej, we wszystkich organach wewnętrznych. Kolagen spełnia funkcje zespalania i wypełniania organizmu, jest „klejem” spajającym cały organizm. Oczywiste jest, że organizm wraz z upływającym czasem nie jest w stanie produkować dostatecznych ilości kolagenu.
Objawy mniejszej zdolności organizmu do produkcji kolagenu to: problemy zdrowotne związane ze sprawnością stawów, ryzyko wypadania dysków międzykręgowych, zerwania ścięgien, sucha skóra, łamliwość włosów i paznokci, pojawienie się zmarszczek mimicznych itp.
Kolagen wpływa na:
prawidłowe funkcjonowanie stawów
prawidłowe funkcjonowanie i regenerację chrząstek stawowych
funkcjonowanie i elastyczność ścięgien oraz wiązadeł
wygląd i elastyczność skóry
odpowiednie nawilżenie i skóry odbudowę
Organizm człowieka sam wytwarza i odbudowuje włókna kolagenowe. Z wiekiem proces ten jednak ulega zaburzeniu. Po 25. roku życia zmniejsza się zdolność organizmu do produkcji kolagenu. Kolagen podlega w organizmie ciągłej wymianie. Organizm im jest starszy tym ma mniejsze możliwości produkcji kolagenu. Kolagen wymienia się w skórze, wątrobie, nerkach, kościach, gałce ocznej, we wszystkich organach wewnętrznych. Kolagen spełnia funkcje zespalania i wypełniania organizmu, jest „klejem” spajającym cały organizm. Oczywiste jest, że organizm wraz z upływającym czasem nie jest w stanie produkować dostatecznych ilości kolagenu.
Składniki: Hydrolizowany kolagen wołowy, kwas L-askorbinowy (witamina C), regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromaty, barwnik: karoteny; substancje słodzące: sukraloza, acesulfam K.
Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą), soję, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, zboża zawierające gluten, jaja, skorupiaki, ryby.
Składniki aktywne | Na 10 g | % RWS* | Na 100 g |
---|---|---|---|
Hydrolizowany kolagen wołowy | 8 707 mg | - | 87 070 mg |
Witamina C | 500 mg | 625 | 5 000 mg |
Sposób użycia: Porcję 10 g (2 miarki) wymieszać w 200 ml wody lub soku. Zaleca się spożywać 1 porcję dziennie. Produkt przeznaczony dla osób dorosłych.
Nie stosować u osób mających predyspozycje do tworzenia kamieni nerkowych lub chorujących na kamicę nerkową.
Sposób przechowywania: Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Uwaga: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Produkt nie powinien być stosowany przez dzieci, kobiety w ciąży i matki karmiące. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.