Witamina C + bioflawonoidy odporność Zobacz większe

Witamina C + bioflawonoidy

PHARMOVIT

Nowy produkt

 60 kapsułek

Witamina C + bioflawonoidy - wspomaganie odporności na infekcje i przeziębienie.

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 5 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 5 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,50 zł.


32,41 zł

Dostawa: 4 do 14 dni

Więcej informacji

Witamina C + bioflawonoidy zespół składników  wspomagających organizm w odporności na infekcje.

Witamina C + bioflawonoidy to suplement diety i bardzo cenne połączenie naturalnej  witaminy C i bioflawonoidów, które jej towarzyszą w przyrodzie.

Naturalne witaminy występujące w przyrodzie to zdecydowanie najlepsza forma wspomagania organizmu. Wysoka biodostępność, lepsze działanie i identyczny jak w przyrodzie sposób występowania, to ich największe zalety. Obecność bioflawonoidów  dodaje efektywności w działaniu witaminie C niczym wzajemnie wspierająca się załoga. Witamina C cieszy się ogromna popularnością bo to jej przypisuje się wspomaganie odporności na infekcje. Wspomaganie odporności na infekcje jest szczególnie ważne w okresie jesienno- zimowym, w stanach wyczerpania organizmu, w przypadku częstych zachorowań na infekcje itd... A przecież zdrowie w dobrej kondycji  to podstawa. Najlepiej wspomaganie organizmu prowadzić odpowiednia dietą i właściwym trybem życie min odpowiednia ilością snu, odpowiednim ruchem czy umiejętnym radzeniem sobie ze stresem.

Witamina C:

  • wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego 

  • wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego i odporność na infekcje

  • wspomaga utrzymanie prawidłowych funkcji psychologicznych

  • wspomaga organizm w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym

  • przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia

  • przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego

Bioflawonoidy to naturalne substancje.

Związki te w przypadku roślin i owoców sprawiają, że mają one żywe, soczyste kolory. Stosowane w suplementach diety mają działanie prozdrowotne.

Bioflawonoidy są grupą organicznych związków chemicznych występujących w owocach, warzywach i roślinach. Obecnie wyróżnia się około 8 tysięcy tego typu substancji roślinnych.

Bioflawonoidy:

  • nadają roślinom i owocom kolorowe zabarwienie

  • chronią je przed szkodliwymi wpływami czynników zewnętrznych, takich jak zanieczyszczenie powietrza i niekorzystne warunki atmosferyczne

  • chronią rośliny przed żerującymi na nich owadami, chronią rośliny przed grzybami i pleśniami

  • stanowią grupę naturalnych antyoksydantów

  • wzmacniają też układ odpornościowy oraz wykazują silne działanie przeciwzapalne

Część bioflawnoidów obecnych w roślinach ma bardzo korzystny wpływ na ludzki organizm.

Bioflawonoidy mają właściwości antyoksydacyjne, ich spożywanie chroni zatem przed szkodliwymi produktami przemian metabolicznych, w tym przed stresem oksydacyjnym.

Bioflawonoidy wzmacniają też układ odpornościowy oraz wykazują silne działanie przeciwzapalne.

Bioflawonoidy, ze względu na obecność w nich polifenoli poprawiają funkcjonowanie układu krążenia – uszczelniają naczynia krwionośne i wzmacniają ich ścianki, które staja się bardziej wytrzymałe i elastyczne. Zapobiega to  tworzeniu się wysięków i obrzęków po urazach (w tym przypadku bioflawonoidy zawarte w arnice górskiej,miłorzębie japońskim oraz rucie zwyczajnej).

Bioflawonoidy korzystnie działające na układ moczowy mające działanie moczopędne znajdziemy w roślinach takich jak nawłoć pospolita i brzoza brodawkowata.

Antyoksydacyjne i przeciwzapalne właściwości bioflawonoidów mają pozytywny wpływa na organizm i ze względu na to są one stosowanie w profilaktyce i terapiach. Stosowane wspomagająco podczas przeziębień i  w różnego rodzaju stanach zapalnych sprawiają, że układ odpornościowy skuteczniej radzi sobie z czynnikami chorobotwórczymi.

 

Składniki: Witamina C (kwas L-askorbinowy); otoczka kapsułki - hydroksypropylometyloceluloza; ekstrakt z owoców gorzkiej pomarańczy standaryzowany na 60% bioflawonoidów; substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych

Składniki w porcji dziennej1 kapsułka
Witamina C925,00 mg (1156% RWS) *
Ekstrakt z owoców gorzkiej pomarańczy (Citrus aurantium)75,00 mg
- w tym bioflawonoidy45,00 mg

* RWS - Referencyjna Wartość Spożycia

Sposób użycia: Zalecana porcja produktu do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: spożywać 1 kapsułkę dziennie. Popić wodą (250 ml). Zalecana porcja dzienna to 1 kapsułka.

Warunki przechowywania: Chronić przed światłem. Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Masa netto: 68.4 g

Opis opakowania: Biała, plastikowa butelka wykonana z wytrzymałego materiału.

Zawartość opakowania: butelka - 60 kapsułek

Środki ostrożności: Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników. Produkt dla dorosłych. Spożywania produktu nie zaleca się kobietom w ciąży i karmiącym piersią. Osoby ze skłonnością do tworzenia się kamieni nerkowych lub borykające się z kamicą nerkową powinny skonsultować się z lekarzem przed rozpoczęciem spożywania preparatu z uwagi na wysoką zawartość witaminy C. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.

Preparaty wyprodukowane w Polsce.
Produkty w 100% naturalne.
Bez chemicznych dodatków.
Wolne od GMO.
Informacje zamieszczone na tej stronie
służą wyłącznie celom edukacyjnym i promocji zdrowego odżywiania.
Prezentowany produkt jest suplementem diety .

Opinie

Napisz opinię
Witamina C + bioflawonoidy

Witamina C + bioflawonoidy

 60 kapsułek

Witamina C + bioflawonoidy - wspomaganie odporności na infekcje i przeziębienie.

Produkty powiązane