Matsmältnings-tabletten - na trawienie - 250 tabletek-trzustka, watroba jelita Zobacz większe

Matsmältnings-tabletten - na trawienie

ALG-BORJE

Nowy produkt

250 tabletek 

Matsmältnings-tabletten - na trawienie

Więcej szczegółów

W magazynie Szt.

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 15 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 15 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 1,50 zł.


92,50 zł

Dostawa: 1 do 3 dni

Więcej informacji

Matsmältnings-tabletten - naturalny, ziołowy  suplement diety wspomagający trawienie pokarmów.

Tabletki Matsmältnings-tabletten usprawniające trawienie zawierają naturalne wyciągi z kurkumy, imbiru, pieprzu cayenne, cynamonu, morszczynu, alg brunatnych oraz błonnika z drzewa akacjowego. 

Każda z przypraw i ziół jakie wykorzystano do receptury suplementu, sprzyja procesowi trawienia, a ich zestawienie w jednej tabletce jest rozwiązaniem dla wielu osób.

Suplement diety Matsmältnings-tabletten;

  •  wspiera proces trawienia

  • optymalizuje pracę żołądka i jelit

  • wspomaga pasaż jelitowy – łagodzi zaparcia

  • sprzyja dobrej florze bakteryjnej w przewodzie pokarmowym

Kurkuma, (Curcuma longa) to roślina z gatunku imbirowatych wykorzystywana jako popularna przyprawa dań kuchni indyjskiej, często wchodzi w skład mieszanki curry. Żółty proszek wykorzystywany jest poprzez gotowanie, suszenie i mielenie korzenia. Korzenie kurkumy rosną nad ziemią i w ziemi i wykorzystywane są w celach terapeutycznych i kuchennych. Korzenie najczęściej najpierw się gotuje, a potem suszy.  W wyniku suszenia i mielenia uzyskuje się dobrze znany żółty proszek. Nowoczesne badania naukowe wykorzystują zarówno kurkumę, jak i jedną z zawartych w niej substancji aktywnych - kurkuminę.

Prozdrowtne właściwości kurkumy od dawna znane są w Indiach i Chinach, gdzie roślina ta wykorzystywana jest do optymalizacji pracy układu trawiennego. Kurkuma działa korzystnie w przypadku stanów zapalnych, dolegliwości wątroby, bólu menstruacyjnego, problemów skórnych i do opatrywania ran. Na Zachodzie coraz częściej docenia się właściwości kurkumy. W 2005 r. Wall Street Journal opublikował artykuł ("Common Indian Spice Stirs Hope"), w którym opisano badania naukowe dotyczące kurkuminy i innych substancji czynnych zawartych w kurkumie. W ciągu ostatnich lat liczba publikacji dotyczących badań nad kurkumą wyniosła prawie 300. Kurkuma zawiera substancje chemiczne o właściwościach przeciwzapalnych i przeciwutleniacze.

Imbir to tropikalna roślina liliowata o wysokości około metra. Jadalne są rosnące pod ziemią kłącza. Korzenie imbiru zawierają olejki eteryczne i substancję zwaną oleorezyną, która odpowiada za charakterystyczny imbirowy smak. Obecnie imbir uprawia się w Chinach, Indiach, Indonezji, Japonii, Kenii, Jamajce i w australijskim stanie Queensland.  Imbir ma m.in. właściwości wykrztuśne, sprzyja procesowi trawienia, zawiera przeciwutleniacze, stymuluje krążenie, odpręża i działa przeciwkrzepliwie. W procesie trawienia odgrywa ważną, rozgrzewającą rolę. Stymuluje pracę żołądka i jelit oraz produkcję enzymów trawiennych. Przyspiesza wydalanie resztek i toksyn, co poprawia samopoczucie i wzmacnia odporność. Reguluje pracę żołądka,  łagodzi zaparcia i tłumi napięcia związane ze zmianami pogody. Imbir stymuluje również pracę serca i układu krążenia, co pozwala na rozgrzanie organizmu. Ma również właściwości wykrztuśne i stymuluje pracę układu oddechowego.

Cynamon jest jednym z najlepszych przeciwutleniaczy na świecie. Cynamon zawiera kilka różnych przeciwutleniaczy, a tylko 2 g cynamonu odpowiadają około 1,3 kg świeżych pomidorów. Cynamon nazywany jest super-przyprawą. Pozytywnie wpływa na florę jelitową i pozwala wyrównać poziom cukru we krwi. Jest prawdziwym zbawieniem dla diabetyków i optymalizuje produkcję insuliny. Stabilny pozom cukru we krwi oznacza mniejsze ilości insuliny, która sprzyja odkładaniu tkanki tłuszczowej, a co za tym idzie zmniejsza się ryzyko choroby wieńcowej i cukrzycy typu 2.

Preparat wspiera proces trawienia. Optymalizuje pracę żołądka i jelit. Zawierają włókno z drzewa akacjowego, są to włókna rozpuszczalne w wodzie, które działają jako prebiotyki dla bakterii jelitowych.

Składniki: guma akacjowa (acacia gum - błonnik z żywicy drzewa akacjowego), kurkuma, imbir, cynamon, pieprz cayenne, workoliść członowaty (ascophyllum nodosum – algi brunatne), substancja przeciwzbrylająca (ditlenek krzemu), substancja konserwująca (sole magnezowe kwasów tłuszczowych)

*RWS – procent referencyjnej wartości spożycia w zalecanej dziennej porcji produktu

Składniki zalecanego spożycia dziennego: (2 – 4 tabletki) kurkuma 130–260 mg, imbir 130–260 mg, cynamon 70–140 mg, pieprz cayenne 40–80 mg, workoliść członowaty (algi brunatne) 20–40 mg , jod 32-64 μg – pozyskany z alg (21-42% RWS*)

Sposób użycia: 2-4 tabletki dziennie przed posiłkiem

Masa netto 125 g (250 tabletek x 500 mg)

Sposób przechowywania: Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Uwagi: Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia. Suplement diety nie może być stosowany jak substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci. Niektóre produkty firmy Alg Borje zawierają jod, więc zaleca się ostrożność przy stosowaniu ich przez osoby z nadczynnością tarczycy.

Producent: Alg-Borje  Szwecja

Dystrybutor: ALG-BORJE POLSKA Sp. z o.o.

Prezentowany produkt jest suplementem diety a  zamieszczone na tej stronie informacje służą wyłącznie celom edukacyjnym i promocji zdrowego odżywiania.

Opinie

Napisz opinię
Matsmältnings-tabletten - na trawienie

Matsmältnings-tabletten - na trawienie

250 tabletek 

Matsmältnings-tabletten - na trawienie

Produkty powiązane