ALG-BORJE
7331944526336
Nowy produkt
100 tabletek
Matsmältnings-tabletten - usprawniające trawienie.
W magazynie 5 Szt. Szt.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 7 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 7 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,70 zł.
Matsmältnings-tabletten 100 tabletek
100 tabletek
Matsmältnings-tabletten - usprawniające trawienie.
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Tabletki Matsmältnings-tabletten usprawniające trawienie zawierają naturalne wyciągi z kurkumy, imbiru, pieprzu cayenne, cynamonu, morszczynu, alg brunatnych oraz błonnika z drzewa akacjowego.
Każda z przypraw i ziół jakie wykorzystano do receptury suplementu, sprzyja procesowi trawienia, a ich zestawienie w jednej tabletce jest rozwiązaniem dla wielu osób.
Kurkuma, (Curcuma longa) to roślina z gatunku imbirowatych wykorzystywana jako popularna przyprawa dań kuchni indyjskiej, często wchodzi w skład mieszanki curry. Żółty proszek wykorzystywany jest poprzez gotowanie, suszenie i mielenie korzenia. Korzenie kurkumy rosną nad ziemią i w ziemi i wykorzystywane są w celach terapeutycznych i kuchennych. Korzenie najczęściej najpierw się gotuje, a potem suszy. W wyniku suszenia i mielenia uzyskuje się dobrze znany żółty proszek. Nowoczesne badania naukowe wykorzystują zarówno kurkumę, jak i jedną z zawartych w niej substancji aktywnych - kurkuminę.
Prozdrowtne właściwości kurkumy od dawna znane są w Indiach i Chinach, gdzie roślina ta wykorzystywana jest do optymalizacji pracy układu trawiennego. Kurkuma działa korzystnie w przypadku stanów zapalnych, dolegliwości wątroby, bólu menstruacyjnego, problemów skórnych i do opatrywania ran. Na Zachodzie coraz częściej docenia się właściwości kurkumy. W 2005 r. Wall Street Journal opublikował artykuł ("Common Indian Spice Stirs Hope"), w którym opisano badania naukowe dotyczące kurkuminy i innych substancji czynnych zawartych w kurkumie. W ciągu ostatnich lat liczba publikacji dotyczących badań nad kurkumą wyniosła prawie 300. Kurkuma zawiera substancje chemiczne o właściwościach przeciwzapalnych i przeciwutleniacze.
Imbir to tropikalna roślina liliowata o wysokości około metra. Jadalne są rosnące pod ziemią kłącza. Korzenie imbiru zawierają olejki eteryczne i substancję zwaną oleorezyną, która odpowiada za charakterystyczny imbirowy smak. Obecnie imbir uprawia się w Chinach, Indiach, Indonezji, Japonii, Kenii, Jamajce i w australijskim stanie Queensland. Imbir ma m.in. właściwości wykrztuśne, sprzyja procesowi trawienia, zawiera przeciwutleniacze, stymuluje krążenie, odpręża i działa przeciwkrzepliwie. W procesie trawienia odgrywa ważną, rozgrzewającą rolę. Stymuluje pracę żołądka i jelit oraz produkcję enzymów trawiennych. Przyspiesza wydalanie resztek i toksyn, co poprawia samopoczucie i wzmacnia odporność. Reguluje pracę żołądka, łagodzi zaparcia i tłumi napięcia związane ze zmianami pogody. Imbir stymuluje również pracę serca i układu krążenia, co pozwala na rozgrzanie organizmu. Ma również właściwości wykrztuśne i stymuluje pracę układu oddechowego.
Cynamon jest jednym z najlepszych przeciwutleniaczy na świecie. Cynamon zawiera kilka różnych przeciwutleniaczy, a tylko 2 g cynamonu odpowiadają około 1,3 kg świeżych pomidorów. Cynamon nazywany jest super-przyprawą. Pozytywnie wpływa na florę jelitową i pozwala wyrównać poziom cukru we krwi. Jest prawdziwym zbawieniem dla diabetyków i optymalizuje produkcję insuliny. Stabilny pozom cukru we krwi oznacza mniejsze ilości insuliny, która sprzyja odkładaniu tkanki tłuszczowej, a co za tym idzie zmniejsza się ryzyko choroby wieńcowej i cukrzycy typu 2.
Preparat wspiera proces trawienia. Optymalizuje pracę żołądka i jelit. Zawierają włókno z drzewa akacjowego, są to włókna rozpuszczalne w wodzie, które działają jako prebiotyki dla bakterii jelitowych.
Składniki: guma akacjowa (acacia gum - błonnik z żywicy drzewa akacjowego), kurkuma, imbir, cynamon, pieprz cayenne, workoliść członowaty (ascophyllum nodosum – algi brunatne), substancja przeciwzbrylająca (ditlenek krzemu), substancja konserwująca (sole magnezowe kwasów tłuszczowych)
*RWS – procent referencyjnej wartości spożycia w zalecanej dziennej porcji produktu
Składniki zalecanego spożycia dziennego: (2 – 4 tabletki) kurkuma 130–260 mg, imbir 130–260 mg, cynamon 70–140 mg, pieprz cayenne 40–80 mg, workoliść członowaty (algi brunatne) 20–40 mg , jod 32-64 μg – pozyskany z alg (21-42% RWS*)
Sposób użycia: 2-4 tabletki dziennie przed posiłkiem
Masa netto 125 g (100 tabletek x 500 mg)
Sposób przechowywania: Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Uwagi: Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia. Suplement diety nie może być stosowany jak substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci. Niektóre produkty firmy Alg Borje zawierają jod, więc zaleca się ostrożność przy stosowaniu ich przez osoby z nadczynnością tarczycy.
Producent: Alg-Borje Szwecja
Dystrybutor: ALG-BORJE POLSKA Sp. z o.o.
Prezentowany produkt jest suplementem diety a zamieszczone na tej stronie informacje służą wyłącznie celom edukacyjnym i promocji zdrowego odżywiania.